Gands

De Site

 

Residentie Quercus is gelegen in het centrum van Boom en aansluitend bij het winkelgebied van het historisch centrum.


Op de site van de voormalige brandweerkazerne te Boom, verwezenlijkt Gands samen met PSR een nieuwbouwcomplex.  Het project vertegenwoordigt 2 nieuwe bouwblokken aan de straatzijde met een totaal van 34 appartementen en een centrale, deels private binnentuin, waar groenvoorziening, gezelligheid en speelsheid centraal staan.

MET DE NODIGE AANDACHT VOOR GROEN EN RUST

Beide gebouwen zijn aan de straatzijde ten opzichte van het terrein gelegen. Gebouw B creëert een hoekverschil met de woningrij zodat er een verbreding van het straatbeeld ontstaat dat uitmondt in een publiek pleintje op de hoek met de nodige aandacht voor groen en rust.
De aansluiting aan de bestaande gebouwen en de verspringende hoogtes van het project zorgen voor een vervollediging, vernieuwing en herstelling van het straatbeeld. 

Het ganse project straalt een sfeer van vertrouwen en gezelligheid uit, en dit midden in het centrum van Boom.

Duurzaamheid, ons handelsmerk

Residentie Quercus staat voor een duurzame en tijdloze architectuur dankzij een sobere maar krachtige vormentaal uitgevoerd in degelijke materialen. Een duurzame woonkwaliteit werd gecreëerd door een efficiënte en logische inplanting van de appartementen met akoestisch comfort, voldoende parkeergelegenheid en aandacht voor aangename uitzichten vanuit de flats.

Ook het gebruik van duurzame materialen die op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, getransporteerd en toegepast worden en die bovendien lang meegaan, dragen ook hun steentje bij.


De Architect

Het architectenbureau integreert in haar ontwerpen 4 basisideeën: context, duurzaamheid, samenleving en kennis.

De ‘Energiecel’ van het bureau ziet erop toe dat duurzaam bouwen het uitgangspunt vormt in elk project.

Het werk van Conix RDBM Architects kan omschreven worden als kwaliteitsvolle, tijdloze architectuur die zich inpast in zijn omgeving.

 

Locatie

Kopen ?

Raadpleeg onze Immowebpagina voor indelingsplannen & beschikbaarheden of contacteer één van onze enthousiaste verkopers via info@gands.be of 03 707 06 08.