Gands

“Méér MIDDEN, da's nog meer genieten van BOECHOUT!”

APPARTEMENTEN

De aard en sfeer van de heldere buitenruimte bepaalt de eigenheid en het karakter van de gebouwen. Beide hebben een gelijkaardige opzet en verschijning. Residenties Marpent en Thirion worden gevormd door 2 gestapelde gebouwdelen. De onderste helft van het gebouw sluit aan bij het woonerf. De skybungalows lonken naar het park. Inpandige terrassen in de onderbouw ritmeren het robuuste geheel aan het woonerf. De voortuinen van de gelijkvloerse appartementen vormen een flinke groene buffer tussen straat en leefruimte. Dit zorgt voor een gepaste discretie. Beide residenties huisvesten 14 wooneenheden, die worden ontsloten door 2 gemeenschappelijke traphallen met een lift. Alle woningen hebben een optimale oriëntatie en profiteren van een alzijdig uitzicht.

URBAN VILLA

Woonvormen evolueren doorheen de tijd en komen generatie na generatie meer los van stereotiepe huisvestingsprincipes. In het ontwerponderzoek naar innovatief en actueel 'urban villa wonen' te Boechout is het 'villa vervangend wonen van morgen' door Crepain Binst geïnterpreteerd als een gelaagde stapeling van paviljoenen die horizontaliteit en dynamiek verzoenen tot een 'javanais' van lichte parktinten en open terrashoeken. Het rondom polijsten en afronden van deze urban villa versterkt de iconische en landschappelijke inpassing van het gebouw in deze parkcontext.

Een gebouw dat zich presenteert als een stepstone in het groen, als een lantaarn aan de rand van de woonwijk in interactie met de buurt en haar passanten. Een gebouw zonder richting maar als een allround wit woonobject, de architecturale bijenkast van het Midden te Boechout

HUIZEN

De twee gestapelde woningen, die zich op de kop van de rij bevinden, beschikken over een ruim dakterras met een mooi uitzicht. De overige woningen zijn gelegen aan een zuidgerichte tuin met verbinding naar het landschapspark. Door te spelen met het bestaande niveauverschil werden de tuinen hoger geplaatst dan het park. Samen met de specifieke inplanting van de tuinbergingen wordt zo een aangename buffer gecreëerd tussen private en openbare ruimten. 

De indeling van de woningen is erg eenvoudig en daardoor ook compact; er wordt geen ruimte verspild. Elke (toekomstige) eigenaar kan ook zelf beslissen of de dakverdieping onmiddellijk, later of nooit gebouwd wordt. Zo heeft iedereen de hand in de uiteindelijke grootte van zijn woning.

BUURT & LOCATIE

Boechout is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente telt ruim 12.000 inwoners. Ze ligt in de Zuidrand van Antwerpen en is de ideale uitvalsbasis om te fietsen en te wandelen.

LIGGING

INTERESSE

Interesse ? Raadpleeg onze Immowebpagina (appartementen) - Immowebpagina (huizen) voor indelingsplannen & beschikbaarheden of contacteer één van onze enthousiaste verkopers via info@gands.be of 0800 12 999.

WIJ CONTACTEREN U!