Gands

Wonen vanaf 214.900€

Kopen? Raadpleeg onze Immoweb pagina's voor de verschillende indelingsplannen & beschikbaarheden.
Residentie Granvelle
Midden Huizen

 of contacteer één van onze enthousiaste verkopers via info@gands.be 
of 03 707 06 08.

De Site

BMT (Baume, Marpent & Thirion), vroeger ‘Werkhuizen Vanderstraeten’ en later ‘Werkhuizen van Boechout’, speelde een belangrijke rol in de ruimtelijke en socio-economische geschiedenis van Boechout. Gezien de industriële activiteiten er beëindigd zijn, kwam de site vrij voor herontwikkeling. Door zijn historiek, zijn omvang (ca. 5 ha) en zijn ligging in het centrum van Boechout, vormde dit project een unieke opportuniteit voor kernversterking van de gemeente. GANDS heeft deze uitdaging aangenomen en een vernieuwend masterplan en woonconcept voor de site uitgewerkt.

Time laps - September2014/Juli2016

Het project zal voor Boechout een antwoord bieden op een aantal maatschappelijke uitdagingen, zoals de demografische groei, het inspelen op de evolutie van nieuwe woningbehoeften voor het toenemend aantal actieve ouderen, kleine huishoudens en nieuw samengestelde gezinnen, de nood aan verschillende woontypes en betaalbaar wonen, het verder versterken van het label parkgemeente omwille van de inbreiding en het behoud van groene open ruimte buiten de dorpskernen. De gemeente heeft dan ook mee gestuurd naar een kwaliteitsvolle invulling van de BMT-site, zodat de nieuwe ontwikkeling mee bouwt aan een gezonde en duurzame toekomst voor Boechout.

Omdat GANDS veel waarde hecht aan hedendaagse architectuur organiseerden zij een wedstrijd. In totaal werd aan 14 vooraanstaande architectenbureaus gevraagd om een visie te ontwikkelen op de architectuur en het ontwerp van het openbaar domein.

De doelstelling was heel duidelijk: ontwerp de BMT-site als nieuwe woonplek met hedendaagse, kwaliteitsvolle gebouwen die een architecturale vertaling zijn van ‘een dorp om te ontmoeten’.

Beleef het midden nu al !


Een nieuwe wijk, Midden Boechout

’t Midden wordt een nieuwe wijk in het centrum van Boechout, daarom heeft het alles wat je in een wijk verwacht.

Een kinderdagverblijf waar je kinderen zeker plaats vinden om op te groeien en te spelen? Check.  De school vlakbij huis? Check.  Een buurtwinkel, een koffiehuis en politiekantoor in ’t Midden?  Check, check, check.  

En dat alles in een mooie groene omgeving, slechts een korte rit met bus, trein of fiets naar het centrum van Antwerpen.

ATV Reportage

Duurzaam Bouwen

Gands NV besloot in het kader van de omvorming van de BMT-site tot het Midden het “Afwegingsinstrument duurzaam Bouwen in Vlaanderen” in te zetten. Deze tool werd ontwikkeld op basis van het Britse BREEAM, specifiek voor residentiële projecten in Vlaanderen. Hoewel met dit nieuwe systeem nog geen certificatie kan verkregen worden, kan wel al een score worden berekend in de verschillende fases van het project. Zo kan duurzaamheid stelselmatig worden geïntegreerd. Enerzijds kunnen we zo het instrument gebruiken als communicatiemiddel omtrent de duurzaamheid van de toekomstige ontwikkeling, anderzijds laat het toe de kansen op een duurzame ontwikkeling maximaal te benutten. Duurzaamheid beperkt zich niet tot het creëren van energiezuinige gebouwen; het is een lang proces waarbij nog voor de eerste spadesteek wordt nagedacht over hoe we bvb. onze ecologische voetafdruk maximaal kunnen beperken en hoe we onze woningen levenslang bewoonbaar kunnen maken. Gands NV streeft er hierbij naar om een, volgens het Afwegingsinstrument bepaalde, zeer goede globale duurzaamheid te bereiken.


De Architecten

Project Midden is een samenwerking tussen FVWW en BULK architecten.

 

Frederic Vandoninck & Wouter Willems ontworpen de Parkvilla  met 20 luxe appartementen.  De gevel bestaat bijna uitsluitend uit ramen waardoor de toekomstige bewoners vanuit hun zetel of bed 100% zicht hebben op het park.

BULK architecten tekende voor het ontwerp van Residentie Courteous, Residentie Stockmans, Residentie Peckius.  BULK architecten probeert in alle projecten na te denken over de verpakking van de inhoud. Deze zoektocht naar het behuizen van het programma is een continue in ons werk. Idealiter vormt de inhoud de verpakking en omgekeerd. Onze projecten spelen leentjebuur bij elkaar: een woning wordt een industriële machine en een kantoor een gezellige woonkamer.Locatie

KOPEN ?

Kopen ? Raadpleeg onze Immowebpagina voor indelingsplannen & beschikbaarheden of contacteer één van onze enthousiaste verkopers via    info@gands.be of 03 707 06 08.