Gands

“Jammer! Dit mooie uitzicht is uitverkocht ! ”

Het Project

Residentie Melopee is de ideale hotspot! 

Een prachtige hoeksituatie met maximale vergezichten naar de Schelde en de Stad, ruimtelijke vrijheid door de brede straten, veel privacy door het ontbreken van vis-à-vis met buren, en natuurlijk de locatie op de kop van het Eilandje, als logische poort naar het bruisende culturele en artistieke leven in de wijk. 

Hoewel Melopee een baken wil zijn, behoudt het architecturale nuchterheid. De meerwaarde zit in de detaillering en de combinatie van materialen. Door de witte betonnen structuur en de grandeur van het vele glas krijgt het gebouw een tijdloze klasse. Tegelijk heeft het een trendy touch, door het spel van heldere en gefuseerde glasvlakken, wat ongezien is in deze buurt. Het uitzonderlijke karakter wordt versterkt door de uitpandige terrassen, waardoor de gevel een dynamische, bijna golvende en poëtische beweging krijgt. 

De Stroom

Scaldis. De Schelde. ‘t Scheld. De rivier die op 97 m boven zeeniveau bij Gouy-Le-Câtelet in Noord-Frankrijk ontspringt en door Henegouwen en Vlaanderen, langs Gent en Antwerpen, naar de Noordzee stroomt. De waterweg waardoor Antwerpen uitgroeide tot de metropool met de wereldhaven van vandaag. De waterloop die al eeuwenlang mensen, ideeën en producten van over de hele wereld naar de stad brengt. De vloed van boten, vissen en vogels waar u op uitkijkt van op de Rijnkaai.

De stroom die de ligging van Residentie Melopee boeiend en bruisend maakt ... 


De Architect

Residentie Melopee werd getekend door Crepain Binst Architecture, het gerenommeerde architectenbureau dat zelf zijn kantoren aan de Scheldekaaien heeft en daarom maximaal voeling heeft met de locatie aan de stroom. 

 

Stroom van indrukken

Wonen met zicht op de Schelde is wonen met zicht op een levend landschap. Een landschap dat altijd in beweging is. Dat, alleen al onder invloed van het weer, somber of helder, elke dag anders is. Dat telkens voor een andere sfeer zorgt. De Schelde geeft je als mens heel veel indrukken. Het water is nu eens rustgevend, dan weer dynamisch en stimulerend. Residentie Melopee nodigt uit om ‘mee te gaan met de stroom’, en dat wordt een inspirerende ervaring. 


Stroom van weleer

Aan de Rijnkaai, waar Residentie Melopee gelegen is, was vroeger de aanlegplaats van de Red Star Line-schepen. Tussen 1873 en 1934 vervoerden stoomboten 2,6 miljoen passagiers vanuit Antwerpen naar Amerika, vooral naar New York. Ze droomden van geluk en een beter leven in de nieuwe wereld. In de havenloodsen van de rederij met de kenmerkende rode ster scheepten veel emigranten in voor hun lange reis. Vanaf 1894 bouwde de rederij er drie loodsen, waaronder een douane- en bagageloods en een stijlvol art-decogebouw dat gebruikt werd voor de medische en administratieve controles van passagiers in derde klasse. Bij hun aankomst in New York moesten deze passagiers zich aanmelden bij het federaal onderzoekscentrum voor migranten op Ellis Island, een eiland in de haven van New York City. 


Locatie

Kopen ?

Helaas uitverkocht !

Wij hebben nog andere projecten in Uw buurt, klik onderaan op 'alle projecten'.