Gands

Wonen vanaf 237.423€ !

Kopen ? Raadpleeg onze Immowebpagina voor indelingsplannen & beschikbaarheden of contacteer één van onze enthousiaste verkopers via info@gands.be of 03 707 06 08.

Damman, Diamant aan de Rupel !

Niel profileert zich als “de Parel aan de Rupel” en dat juweel zal voortaan nog feller schitteren. Enerzijds omdat het gemeentebestuur er alles aan doet om in de gewezen kleiputten van de vroegere steenbakkerijsite Damman een zo rijk mogelijke fauna en flora te ontwikkelen, en anderzijds omdat op deze prachtige locatie naast de Rupel, Gands en Unicas een fantastisch project verwezenlijken.

Architectuur

De architectuur van de gebouwen is modern en geïntegreerd in de bestaande omgeving. Het ontwerp bestaat uit drie zinken schelpen waaronder telkens een massief maar frivool volume wordt ontworpen waarin 67 wooneenheden worden voorzien. Het gebouw wordt visueel opgesplitst in 4 volumes die één harmonieus geheel vormen. 3 gebouwen hebben een gelijke architecturale vormgeving en materialisatie in duurzame materialen zoals paramentsteen en wit architectonisch beton. Het volume van de appartementen vormt met paramentstenen gevel een verwijzing naar de voormalige baksteenindustrie op de site. Aan de zijde van de Rupel werd geopteerd om de toekomstige bewoners een maximale beleving van de omgeving aan te bieden door maximaal gebruik van glas. De terrassen aan de zijde zijn ruim en bieden een kwalitatieve meerwaarde.


De Architect

De vennootschap Mortelmans Philip Architecten BVBA werd opgericht in 2001. Sindsdien is het kantoor structureel uitgegroeid tot een middelgroot multidisciplinair architectenbureau met een stabiele bezetting van een dertiental medewerkers. Deze groei werd in 2010 geformaliseerd in de oprichting van een tweede vennootschap: M2 ARCHITECTEN BVBA.
Beide vennootschappen bestaan heden autonoom naast elkaar.

 

M2 ARCHITECTEN werd intussen een middelgrote speler op het gebied van ontwikkelingsprojecten, kantoren, utiliteitsbouw en stedenbouwkundige masterplanning. Interieurinrichting, meubelontwerp en private wonin­gen vormen hierop een verdiepende aanvulling. De hoofdmoot van opdrachten behelzen nieuwbouw, maar een substantiële renovatie wordt met evenveel goede zorg behandeld. Kenmerkende begrippen in de archi­tectuur van M2 zijn: duurzaamheid, tijdloos, volumewerking, strakke belijning, oog voor detail, verfijnde materialisering en rijke lichttoetreding.

 

Terwijl vroeger de 3 schouwen van de ringovens nog de horizon bepaalden, zal residentie Damman de nieuwe landmark worden en fungeren als baken voor iedereen die via de Rupel Niel binnenvaart.

Doordat M2 architecten het gebouw trapsgewijze afbouwde langs weerszijden van de Rupeldijk, gaat het naadloos over in de omgeving en de nabijgelegen woonbuurt.


Een impressie

Locatie

KOPEN ?

Raadpleeg onze Immowebpagina voor indelingsplannen & beschikbaarheden of contacteer één van onze enthousiaste verkopers via info@gands.be of 03 707 06 08.