Gands

Te Balleer

De “Loesane” was een landbouwgehucht aan de huidige Lange Lozanastraat ten zuidoosten van de Mechelse Steenweg, waarlangs enkele windmolens stonden (cf. Molenstraat). Tot de Loesane behoorde een deel van het goed “Te Balleer”, een uitgestrekt landgoed tussen de huidige Haantjeslei en Lange Elzenstraat en in de omgeving van de Solvijns­, Boudewijns­, Rudolf­, Stefanie­, Clementine­ en Diercxensstraten.

Tijdens het tweede kwart van de 17° eeuw verdwenen de gebouwen van het Ballaerhof, waarvan de naam bleef voortbestaan als straatnaam.

Het Project

Vlakbij “het Nieuwe Zuid” van Antwerpen ontwikkelt Gands een hedendaags rood-zwart gebouw van vijf bouwlagen met een totaal van 13 appartementen & private parking. Het gebouw verwijst naar de oude ‘pakhuisarchitectuur’, zoals die elders in de straat voorhanden is. Rigide gevels met een duidelijk loodrecht raster van raamopeningen. Qua materialisatie sluiten het rode paramentmetselwerk en het zwarte schrijnwerk met stalen pijltjes daarbij aan. Doch wordt een hedendaagse toets gegeven door een zekere dynamiek in het straatbeeld te creëren door alternerende geveluitsprongen van 30cm en voornamelijk gevelinsprongen, dewelke Zuid-West gerichte terrassen zijn. Omdat het perceel volledig onderkelderd is voor voldoende fietsen- en autoparkeerplaatsen, wordt het dak van de parking achteraan uitgevoerd als groendak. Helemaal achteraan wordt de tuin verdiept tot 1 meter gronddekking voor het aanplanten van kleine bomen/struiken.

Het Zuid

Het hippe “Zuid” in Antwerpen werkt als een katalysator voor zijn directe omgeving. Zo ondergaat ook de Wijk Brederode een gedaantewisseling. Leegstaande magazijnen en pakhuizen krijgen een nieuwe bestemming, zo ook in dit project.


Locatie

Kopen ?

Helaas uitverkocht !

Wij hebben nog andere projecten in Uw buurt, klik onderaan op 'alle projecten'...

deel op facebook deel op twitter